Projektteamet

Projektteamet

Nystart för föreningar efter pandemin

Vårt nystartade pilotprojekt Moderna föreningar vill hjälpa och stödja föreningarna att bli innovativa och kreativa i sin verksamhet. Föreningar som agerar innovativt och kreativt för att hitta nya lösningar på problem och utmaningar som de stött på i sin verksamhet är bättre rustade för att möta framtiden.

 

Om ni i er förening känner på er att ni vill bli inspirerade och få hjälp med att tänka ut nya lösningar, tänka innovativt och kreativt, föreslår jag att ni hänger med i vårt projekt som vi förkortat valt att kalla MOF. Det kan t.ex. handla om hur er förening kan locka flera unga med i verksamheten, hur föreningen kan bli bättre på nätverkande och samarbete, hur föreningen kan dra nytta av olika digitala verktyg i sin verksamhet. Det behövs inga förhandskunskaper eller något specialkunnande, bara en gnutta nyfikenhet och intresse att bli bättre på vissa saker som hör till föreningens verksamhet genom att göra det annorlunda och kanske på ett lite nytt sätt.

 

 

MOF genomförs i första skedet på svenska som ett ettårigt pilotprojekt för föreningar i svenska Österbotten. Vi riktar in oss på föreningar i våra pilotkommuner Nykarleby och Malax.

Vi kommer att ordna digitala kick-off tillfällen i både Nykarleby och Malax där vi presenterar projektet och berättar om vad innovation och kreativitet i föreningar egentligen går ut på. Boka följande datum redan nu och kom med och lyssna och diskutera:

 

  • Nykarleby (online): torsdag 8 april kl. 18.30
  • Malax (online): tisdag 13 april kl. 18.30

 

Vi berättar mera om programmet inom kort. Följ oss här på vår blogg och på Facebook och Instagram @modernaforeningar.

 

Välkomna med!

 

Projektteamet

Toni & Jonna

Kanske dessa inlägg intresserar

Dekorativ bild. Människor i ring som lägger sina händerna ihop.

Tillsammans mot välmående!

Österbottens Föreningar rf publicerade i tiderna den tvåspråkiga broschyren Järjestöresepti- Föreningsreceptet. Modellen hade tagits från HyTe rf:s motsvarande publikation. I broschyren

Read More »