Projektteamet

Projektteamet

Föreningsmässa virtuellt – och MOF var med!

I dagens läge händer allt på distans – ja nästan allt – men speciellt stora evenemang ordnas virtuellt. Hur funkar det? MOF var med på en Virtuell föreningsmässa som stöder delaktighet och välmående. Mässan ordnades som ett samarbete mellan tre projekt: Nuorten Ystävät ry:s VALPAS 2, Ranua kommuns Hyvää Huomista! och Östra Lapplands samkommuns High Five. Under de två dagarna som mässan pågick hade mässan mer än 4000 besökare, 148 evenemang/händelser och totalt deltog över 50 föreningar med sina presentationer.

 

Om detta hade hänt för drygt ett år sedan så hade vi packat ihop våra väskor och tagit tåget till mässan. Men nu räckte det med att kamma håret, ha på sig lite finare kläder och ställa sig framför datorn. Det var spännande att vänta på den angivna tidpunkten och sedan börja presentera vårt projekt på Teams tillsammans med projektets huvudman Österbottens Föreningar och OLKA-projektet. Totalt hade vi 45 min. på oss.

 

 

Projektledare Toni Sjöblom presenterade MOF online via Teams på virtuell föreningsmässa .

Det var en rad olika evenemang som pågick samtidigt så vi var lite osäkra på hur många som kommer och lyssnar på oss. Och tyvärr så hade vi inte så många åhörare men det gör ingenting för alla lyssnare är guld värda.

 

Mässan blev en succé men vi måste medge att vi saknade samhörigheten och umgänget med de andra deltagarna och alla dom människor som besökte mässan. De som lyssnade på oss hade ingen kamera på vilket är förnuftigt med tanke på att bredbandet skulle räcka till. Så ansikten och face-to-face-medverkan med människor – och kaffet, det saknade vi. Slutsatsen blev ändå att mässan genomfördes på ett innovativt sätt och att arrangörerna hade använt sin kreativitet vid planeringen av evenemanget. Nästa gång är vi helt klart med igen– kanske med en video.

 

Vårt varmaste tack till arrangörerna! Vi ses igen nästa gång!

 

Projektteamet

Jonna & Toni

Kanske dessa inlägg intresserar

Dekorativ bild. Människor i ring som lägger sina händerna ihop.

Tillsammans mot välmående!

Österbottens Föreningar rf publicerade i tiderna den tvåspråkiga broschyren Järjestöresepti- Föreningsreceptet. Modellen hade tagits från HyTe rf:s motsvarande publikation. I broschyren

Read More »

Nystart för föreningar efter pandemin

Vårt nystartade pilotprojekt Moderna föreningar vill hjälpa och stödja föreningarna att bli innovativa och kreativa i sin verksamhet. Föreningar som agerar innovativt och kreativt för att hitta nya lösningar på problem och utmaningar som de stött på i sin verksamhet är bättre rustade för att möta framtiden.

Read More »