Projektteamet

Projektteamet

Föreningar i Malax och Nykarleby tyckte till
– resultat från MOF föreningsenkät

Vi har nu tittat närmare på hur föreningarna svarat på vår föreningsenkät som gällde digitalisering, samarbete, innovation och nytänk i föreningar. 18 föreningar från Malax och Nykarleby svarade på enkäten.

 

Coronapandemin tycks ha satt fart på föreningarnas användning av digitala verktyg. Merparten av föreningarna svarar att de använder snabbmeddelandeappar, videomötesverktyg och sociala medier i sin kommunikation. Samtidigt kan vi konstatera att det finns föreningar som ännu inte använt sig av de digitala möjligheterna.

Föreningarnas nytänk handlar också mycket om att föreningarna tagit ibruk digitala verktyg för att kunna sköta föreningens verksamhet. Samarbete mellan olika föreningar är ännu vanligare, nästan alla föreningar svarar att de samarbetar med någon annan förening. Samarbetsformerna som nämns är bl.a. resursdelning och ordnande av gemensamma evenemang.

De flesta har också kommit med tips, önskningar och förslag på vilket sätt MOF kan vara med och hjälpa föreningarna. Föreningarna hoppas t.ex. på bra idéer och praktiska råd med att använda digitala verktyg, råd och hjälp med aktivering av föreningsmedlemmar och hjälp med att rekrytera nya medlemmar. En förening vill ha hjälp med att engagera särskilt ungdomar i verksamheten.

Vi är glada att så många föreningar reagerade på vår enkät och särskilt glada är vi att nästan alla föreningar tycker att MOF-projektet låter både spännande och intressant och säger att de tänker delta eller kan tänka sig att delta i projektets kommande verksamhet.

Vill du veta mera om hur föreningarna svarade på vår enkät, ta då en titt på vår sammanställning nedan.

Resultat från MOF föreningsenkät 

 

Vi håller som bäst på att planera höstens utbildningar, workshoppar och temakvällar. På programmet står preliminärt bl.a. en innovationsworkshop, en utbildning i hur man genomför lyckade digitala möten och evenemang, samt en temakväll kring nya typer av samarbete och idédelning bland föreningar. Mera information om höstens program är på kommande i Juni.

 

Med hopp om sol och värme önskar vi er en trevlig fortsättning!

 

 

Projektteamet

Jonna & Toni

Kanske dessa inlägg intresserar

Dekorativ bild. Människor i ring som lägger sina händerna ihop.

Tillsammans mot välmående!

Österbottens Föreningar rf publicerade i tiderna den tvåspråkiga broschyren Järjestöresepti- Föreningsreceptet. Modellen hade tagits från HyTe rf:s motsvarande publikation. I broschyren

Read More »

Föreningsmässa virtuellt – och MOF var med!

I dagens läge händer allt på distans – ja nästan allt – men speciellt stora evenemang ordnas virtuellt. Hur funkar det?
MOF var med på en Virtuell föreningsmässa som stöder delaktighet och välmående. Mässan ordnades som ett samarbete mellan tre projekt: Nuorten Ystävät ry:s VALPAS 2, Ranua kommuns Hyvää Huomista! och Östra Lapplands samkommuns High Five. Under de två dagarna som mässan pågick hade mässan mer än 4000 besökare, 148 evenemang/händelser och totalt deltog över 50 föreningar med sina presentationer.

Read More »

Nystart för föreningar efter pandemin

Vårt nystartade pilotprojekt Moderna föreningar vill hjälpa och stödja föreningarna att bli innovativa och kreativa i sin verksamhet. Föreningar som agerar innovativt och kreativt för att hitta nya lösningar på problem och utmaningar som de stött på i sin verksamhet är bättre rustade för att möta framtiden.

Read More »